Något som man alltså bör fundera över när man ska välja mellan olika bingorum att spela på är vad dem har för bonuserbjudanden. Om du verkligen kan tjäna på att spela där, hur omsättningskraven ser ut och så vidare. Här ska vi nu beskriva i detalj hur de olika typer av bonus som finns fungerar samt hur det fungerar med omsättningskrav, vad det är etc. Allt för att du ska få en så bra bingoupplevelse som möjligt när du spelar bingo med bonus!

Välkomstbonus

Det här är alltså den bästa bonusen man kan få, den gör att du kan spela bingo helt gratis! Det enda du behöver göra för att få ta del av den är att registrera dig som medlem på en bingosajt vilket naturligtvis inte kostar några pengar. Finns den att tillgå på det bingorum du registrerat dig på så har du den på ditt spelkonto direkt. En summa pengar du får att spela för som välkomstpresent helt enkelt. Visserligen är det inga större summor vi pratar om, kanske en femtiolapp eller så men femtio kronor kan räcka långt på en bingosajt. Oftast finns det ju brickor som inte kostar mer än en krona. Det enda kravet som medföljer denna typ av bonus är som vanligt omsättningskravet som du kan läsa mer om här nedanför.

Insättningsbonus

Även denna typ av bonus kallas ibland lite felaktigt för Välkomstbonus men det är alltså en helt egen bonustyp egentligen. Den innebär att du som ny spelare på en bingosajt får en riktigt bra bonus i form av pengar att spela för när du själv sätter in egna pengar på ditt spelkonto första gången. Det går alltså till så att när du sätter in pengar så får du en bonus för det, oftast räknas den ut i procent och man brukar få 100 % av det man satte in i bonus. Så om du sätter in 100 kronor själv så får du 100 kronor i bonus, alltså har du då 200 kronor att spela för. Denna bonus kan även vara återkommande vilket vi beskriver närmare under Påfyllningsbonus.

Påfyllningsbonus

Detta är en typ av bonus som fungerar lite som Insättningsbonusen, skillnaden är att du inte får 100 % på din insättning utan snarare något i stil med 30 eller 40 %. Ofta så infaller den här bonusen när du varit medlem på en bingosajt ett tag och du får den då på den första insättningen varje ny månad eller liknande. En bonus som bingrummen använder sig av för att få dig som spelare att stanna kvar och spela mest just hos dem.

Omsättningskrav

För att bingorummen ska ha någon säkerhet när dem delar ut bonus så finns det något som heter omsättningskrav på alla bonusar. Dem vill ju vara säkra på att du som spelare kommer att använda bonuspengarna för att spela på just deras sajt. Om man bara skulle kunna plocka ut pengarna direkt skulle det ju i princip betyda att dem delade ut pengar gratis och då skulle dem inte gå runt. Så vad betyder omsättningskravet? Jo det betyder att du som fått bonus måste omsätta samma belopp som bonusen var på med dina egna pengar ett visst antal gånger innan du kan plocka ut bonuspengarna i vinst. På detta sätt försäkrar sig bingosajten om att du använder pengarna du får för att spela på deras sajt och ingen annan stans. Läs därför alltid igenom villkoren för omsättningskrav innan du tar emot bonus så att du inte behöver få en otrevlig överraskning. På dem kan du även se om du kommer att tjäna på bonusen eller inte, allt beror på hur mycket du tänkt att spela.